Цай коронавирусний идэвхжлийг сулруулдгийг тогтоожээ

МОНГОЛЫН МЭДЭЭ | ЭРҮҮЛ МЭНД
munkhbaatar@montsame.gov.mn
2021-04-11 11:47:17
@s_munkhbaatar

Улаанбаатар /МОНЦАМЭ/. Хар, ногоон, цагаан цай нь коронавирусний шүлсэн дэх идэвхжлийг сулруулж байгаа тухай БНХАУ-ын эрдэмтдийн судалгаа гарсан байна. 


Энэ талаар ЭМЯ-ны өнөөдрийн ээлжит хэвлэлийн хурлын үеэр тус яамны Шинжлэх ухаан, технологийн зөвлөлийн нарийн бичгийн дарга Э.Оюунсүрэн мэдээлэв.  Тэрбээр, "Хүний шүлс коронавирус дамжуулах гол үндэс болдог. Хар, ногоон, цагаан цайнд теафлавин гэдэг нэгдэл бий. Энэ нь нэг минутын дотор коронавирус тархах эрсдэлийг 100-ны нэг хувиас бага болгон бууруулж буйг Хятадын судлаачид тогтоосон байна" хэмээлээ.  Цаашид энэ талаарх эмнэлзүйн судалгаа үргэлжлэх юм байна.


Цай уух нь коронавирусний идэвхжлийг бууруулах эерэг нөлөөтэй тул энгийн үед халуун, бүлээн цай тогтмол уухыг зөвлөлөө. 

Холбоотой мэдээ