Хүнсний аюулгүй байдлын бага хурлыг "Хүнсний шимт чанар" сэдвээр зохион байгуулна
МОНГОЛЫН МЭДЭЭ | НИЙГЭМ
Улаанбаатар /МОНЦАМЭ/. Дэлхийн хүнсний өдрийг тохиолдуулан жил бүр болдог "Хүнсний аюулгүй байдал" эрдэм шинжилгээний бага хурлыг энэ удаа "Хүнсний шимт чанар" сэдвээр зохион байгуулах талаар ХХААХҮЯ-наас мэдээллээ. Уг бага хурал нь:
- Хүнсний аюулгүй байдлыг хангахад оюутан, судлаач, эрдэм шинжилгээний ажилтны оруулах хувь нэмрийг үнэлэх,
- хүнсний чиглэлийн судалгааны ажлыг эргэлтэд оруулах, төрийн бодлого, шийдвэрт тусган хэрэгжүүлэх нөхцөл, боломжийг бүрдүүлэх,
- технологийн судалгааг үйлдвэрлэлд нэвтрүүлэх,
- төрийн захиргааны байгууллага болон мэргэжлийн холбоо, эрдэм шинжилгээний байгууллагуудын гурвалсан хамтын ажиллагааг дэмжих,
- хүнсний салбарын хүний нөөцийг бодлогын түвшинд бэлтгэх, салбарын хөгжлийн чиг хандлагыг хамтран тодорхойлоход зорилгоор зохион байгуулдаг, ач холбогдолтой.
ХХААХҮЯ, НҮБ-ын Хүнс, ХАА-н байгууллагын суурин төлөөлөгчийн газар, Монголын хүнсчдийн холбооноос хамтран зохион байгуулдаг эрдэм шинжилгээний уламжлалт бага хурал “Дэлхийн хүнсний өдөр”-ийг угтан энэ оны 10 дугаар сарын 15-нд ХХААХҮЯ-ны хурлын их танхимд зохион байгуулна.